L’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona compleix 50 anys

L’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona compleix 50 anys

És l’escola d’hostaleria més antiga de Catalunya i la segona de l’estat espanyol

 

L'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona compleix 50 anys

Fotos: Martí Artalejo

Des que María Teresa de Toca Ciurana es matriculés a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona han passat 50 anys. Ella, tal com evidencia la documentació de l’Escola Sindical d’Hostaleria de la ciutat, va ser la primera estudiant a inscriure’s en el que avui és el centre d’hostaleria més antic de Catalunya i el segon més longeu de l’estat espanyol. Seguirien els seus passos desenes de catalans que, igual que ella, veien com la Costa Brava dels anys 60 s’obria al turisme i amb ell a noves formes d’entendre la cuina i la gastronomia. 

Però parlem de fa mig segle. En l’actualitat, la xifra de joves que passen per les aules d’aquest centre és considerablement major. També, la dels nois i noies que, molt al seu pesar, es queden a les portes d’aquest institut situat al barri Güell. Segons l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, són més de 650 els alumnes que cada any estudien algunes de les branques formatives que aquest centre ofereix i uns 170 els que aquest curs s’han vist obligats a romandre en la seva llista d’espera.

 650 alumnes estudien cada any en aquest centre

Raons perquè aquesta institució sigui tan cobejada entre els aspirants a cuiners, pastissers o cambrers del país no falten. En aquest temps, s’ha posicionat com un dels millors centres formatius de Catalunya en matèria d’hostaleria i restauració i ha contribuït a convertir a Girona en un referent de la cuina dins i fora del país. Només cal repassar alguns dels noms que han passat per les seves aules per adonar-se del nivell d’exigència i qualitat de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona. Els germans Roca, Ferran Adrià, Santi Santamaria o Carme Ruscalleda són alguns dels xefs que s’han format en la seva pedrera. 

50 anys de trajectòria al món de l’hostaleria, la restauració i el turisme que aquesta institució ha volgut celebrar amb diverses activitats al llarg del curs escolar i amb un acte de clausura inoblidable: un sopar amb la presència de 600 exalumnes i personatges del món polític i empresarial català. Compartim imatges i il·lusió.

Comparteix aquest article

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.Més informació aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies