Pel que fa al sabor, la vaixella per a hostaleria importa i molt

Pel que fa al sabor, la vaixella per a hostaleria importa i molt

vaixella per a hostaleria

Que el menjar entra pels ulls no és nou. Des de fa anys, els professionals de l’alta cuina juguen amb colors, textures i formes en la presentació de les seves creacions. Saben que, a més del sabor i de l’aroma, importa el disseny i que, en aquesta cerca d’originalitat i harmonia visual, la coberteria i la vaixella per a hostaleria exerceixen un paper fonamental. No és el mateix presentar un ceviche de llagostins i escuma d’alvocat en un plat de porcellana que en un de pisa. Tampoc degustar un cruixent de vainilla i pasta fil o un pastís Tatin ajudats d’una cullera de metall que d’una de plàstic. Ni generen la mateixa acceptació, ni resulten igual d’atractives, ni tenen el mateix sabor. I això no només ho diuen els xefs i pastissers d’hotels i restaurants. També ho afirmen investigadors de la Universitat Politècnica de València (UPV), de la Universitat d’Oxford i del King’s College de Londres.

Després d’anys de recerca i de més de cent comensals sotmesos a estudi, van arribar a la conclusió que aspectes com el material, la grandària, el color, el pes o la forma de gots, plats i coberts influeixen en la percepció que les persones tenen dels aliments que estan consumint. Van descobrir, per exemple, que un mateix aliment pot resultar més o menys desitjable en funció del plat en què se serveixi, que materials com la porcellana en vaixelles o el metall, el zinc i el coure en coberteria ressalten més els sabors i que uns altres com el plàstic els dilueixen. També que, com més pesats són els plats i coberts d’hotels i restaurants, major és la sensació de sacietat que experimenten els seus clients i que per potenciar el sabor dolç d’unes postres, és millor decantar-se per bols i plats de color blanc i per culleres petites. Per contra, si d’intensificar l’aroma i gust de la xocolata a la tassa es tracta, els tons ataronjats o crema són millor opció.

Uns resultats aquests que les publicacions Journal of Sensory Studies i Food Quality and Preference recullen a les seves pàgines i que, en el sector de l’hostaleria, la restauració i el càtering, superen l’anecdòtic per convertir-se en fonamental. I és que no podem oblidar que un dels principals objectius de xefs i pastissers és que els seus clients gaudeixin amb les seves creacions i que, si és possible, repeteixin experiència. Així que, abans de triar el parament per al nostre local, no ve malament tenir en compte aquestes dades i actuar en conseqüència. Encertar en la vaixella per a hostaleria és fer-ho també en el resultat final.

Comparteix aquest article

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.Més informació aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies