Bufet d’hotel: com atreure clients amb els esmorzars

Bufet d’hotel: com atreure clients amb els esmorzars

Varietat, originalitat i presentació, claus per a l’èxit del bufet d’hotel

Si us agrada viatjar, coincidireu amb nosaltres: esmorzar al bufet d’hotel és un dels grans plaers que té allotjar-se fora de casa. Malgrat això, cada vegada són més els que decideixen no fer-ho i es desplacen a cafeteries i bars de la zona per realitzar el primer àpat del dia.

La raó? L’esmorzar del bufet d’hotel sol ser tan abundant com a car i els hostes, si han de pagar, ho fan per propostes originals, que estiguin presentades de forma atractiva i que vinguen acompanyades d’un plus d’atenció.

I aquí és on molts hostals i cadenes hoteleres fallen. Als esmorzars de bufet d’hotel no els falta qualitat, és cert. Tampoc opulència. Però, en la major part dels casos, romanen aliens a les noves tendències i gustos dels consumidors. Segueixen apostant pels clàssics i deixen fora de l’aparador opcions que poden cridar l’atenció de foodies, intolerants al gluten o a la lactosa, vegetarians, vegans, flexitarians o amants del healthy.

Davant una realitat com aquesta, només es poden fer dues coses: renovar-se o resignar-se a perdre clients. A Girotel 4 creiem que la primera opció és la més adequada. Per això, avui compartim amb vosaltres alguns consells per donar-li vida al bufet d’hotel i deixar als clients del vostre hostal o hotel amb la boca oberta.

Més varietat

Una de les característiques del bufet d’hotel és que, a diferència d’una cafeteria, pots servir-te tantes vegades com vulguis sense un plus en el preu final. Malgrat això, que hi hagi moltes propostes, no significa que aquestes siguin variades. Pots trobar pa, llet, fruita, embotits, cereals, sucs o brioixeria però quantes varietats d’aquests aliments hi ha?

En una societat cada vegada més exigent i amb gustos més variats, cal oferir diversitat. Que hi hagi llet d’ametlles, soia o civada per als intolerants a la lactosa. Que els intolerants al gluten puguin optar pans i cereals que no continguin aquesta proteïna. Que els vegetarians, a més de torrades amb melmelada i fruites, puguin gaudir de productes com el tofu o seitan. Són només uns quants exemples de canvis que es poden introduir en el bufet d’hotel i que ho poden fer més atractiu als clients.

En una societat cada vegada més exigent i amb gustos més variats, cal oferir diversitat

Productes healthy

Els consumidors no només volen esmorzars variats. També els volen més sans. I és que, tal com pronosticaven experts del sector com Josep Moré al seu blog Bufet d’Hotel, les propostes healthy seguiran sent tendència el proper any. Els batuts detox, les amanides, les fruites, el quefir o el muesli han de ser protagonistes del bufet d’hotel igual que ho són els embotits o la brioixeria.

La imatge importa

El menjar entra pels ulls. Els esmorzars, també. No és el mateix veure els pans, croissants i magdalenes amuntegats en una safata metàl•lica que fer-ho en una de fusta i disposats de forma harmònica. Decantar-se per materials com la fusta, la ceràmica o la pissarra i presentar les propostes amb gust pot fer més atractius els aliments i generar un ambient més càlid a la sala de l’hotel.

Decoració

De la mateixa forma que cal fixar-se en la presentació del menjar, cal fer-ho en la de les taules on es degustarà.
I és que, malgrat que la sala on se serveixel desdejuni sigui la mateixa on tingui lloc hores després del dinar o el sopar, a decoració no pot ser igual. Si a la nit busquem ambients íntims i relaxats, al matí volem lluminositat i calidesa.

Apostar per mantells de color blanc o beix, per vaixelles que aportin un toc de color i, per què no, per flors fresques pot ser una bona opció.

 

Els consumidors no només volen esmorzars variats. També els volen més sans

No t’oblidis del servei

L’atenció al client és clau i, més, a primera hora del matí. Podem trobar a hostes que s’aixequen disposats a menjar-se el món i a uns altres als quals els costa despertar o que ho fan malhumorats. Una actitud cordial és imprescindible en qualsevol cas. Recórrer la sala oferint cafè calent, suc acabat d’esprémer i fer-ho amb un somriure en la boca farà que el desdejuni del bufet d’hotel guanyi punts.

I de la mateixa forma que cal estar pendent del client, és necessari estar-ho de les taules. Una vegada abandonades per l’hoste, han de ser netejades i disposades novament per al seu ús.

 

Comparteix aquest article

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.Més informació aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies