Tendències en vaixella: com vestir la taula del teu restaurant

Tendències en vaixella: com vestir la taula del teu restaurant

Colors pastís, daurats i relleus són algunes de les tendències en vaixella

Amb la gastronomia passa com amb la moda: no para d’evolucionar i d’innovar. De la mateixa forma que no vestim igual que fa 30 anys, no mengem el mateix que fa tres dècades. Els gustos s’han anat transformant i, amb ells, les propostes culinàries de restaurants i hotels de tot el món. També, la forma de presentar-les. I és que, d’igual manera que ens atrevim amb nous i exòtics sabors, ho fem amb les formes de donar-los a conèixer. Plats, coberts, copes o salseres busquen maximitzar l’experiència del comensal i estar al servei del xef. Voleu conèixer les tendències en vaixella i coberteria per aquest any? Preneu nota.

Més enllà del blanc

Encara que el blanc segueix sent un dels colors preferits a l’hora de vestir les taules, aquest 2018 comparteix protagonisme amb altres tonalitats. El rosa pal, el verd argila, el marró basalt, el negre o, fins i tot, altres tons més atrevits com el daurat, l’argent o el coure adquireixen rellevància a les vaixelles i coberteria de restaurants i hotels en la temporada primavera/estiu. No només contribueixen a augmentar la vistositat de la taula, sinó a posar en relleu al veritable protagonista: el menjar.

El rosa, el verd, el negre o el daurat són tendència en vaixella aquest 2018

Una mica de relleu

I si el color fa acte de presència en plats i complements, les textures i relleus també. Són, tal com destaca a la web d’un dels esdeveniments més importants del sector, Hostelco, una de les tendències en vaixella, coberteria i cristalleria d’aquest any i una de les apostes de xefs per acompanyar les seves creacions culinàries. Aporten originalitat als plats, sense restar elegància i distinció a la presentació.

Porcellana i més

Que la porcellana sigui un dels materials estel en restauració i hostaleria no significa que sigui l’únic que adquireixi protagonisme en aquest sector. Com expliquem en un post anterior, color, material i forma ens ajuden a potenciar el sabor i aroma dels nostres plats i begudes. De la seva elecció, dependrà també el resultat final de la nostra proposta.

I, de la mateixa forma que ho fa la porcellana, el vidre, la pisa, la ceràmica o la pissarra aporten nous matisos a les nostres creacions gastronòmiques. Combinats o separats, aquests materials es fan lloc en les taules dels restaurants.

El vidre, la pisa, la ceràmica o la pissarra es fan un lloc en hostaleria

Dissenys que trenquen esquemes

Canvien els colors i els materials i… canvien les formes. Es busca aconseguir moviment i volum en l’emplatat i, en aquest objectiu, la vaixella exerceix un gran paper.

Marmites minimalistes que realcen el contingut del seu interior, safates que emulen les ones del mar, salseres asimètriques, copes de línies rectes i geomètriques són alguns dels recipients que fan acte de presència al sector de l’hostaleria i la restauració. Dissenys que preserven l’essència de la gastronomia, però que ajuden a innovar en la seva presentació.

 

Un aire rústic

Malgrat que semblin incompatibles, estil minimalista i rústic poden conviure a la perfecció. Així ho demostren les noves propostes de Churchill 1795: plats, safates, tasses o teteres que, amb els seus dissenys i materials, ens transporten a altres èpoques sense caure en el barroquisme o la pompositat.

Comparteix aquest article

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.Més informació aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies